Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFCHIÚstav analytické chemie → Věda a výzkum → Skupina kriminalistiky a forenzních věd

Skupina kriminalistiky a forenzních věd

 Markanty otisku obuvi



Balistika

Mechanoskopie

Skupinu vede zkušený kriminalistický expert s dlouholetou zkušeností ve forenzní chemii a jiných kriminalistických vědách, který poskytuje své znalosti studentům ve všech úrovních studia.

Skupina se zaměřuje na nové metody identifikace osob s využitím chemických metod

  •  Nové metody vizualizace daktyloskopických stop
  •  Vliv chemických látek na narušení dynamického stereotypu člověka lidské lokomoce nebo ručního písemného projevu
  •  Chemická analýza potní substance
  •  Hmotnostní spektrometrie a analýza daktyloskopických stop
Spolupracujeme s vybranými pracovišti forenzních laboratoří, Kriminalistickým ústavem v Praze a Katedrou kriminalistiky a forenzních disciplín VŠFS.
Případní zájemci se mohou hlásit u vedoucího skupiny prof. PhDr. Jiřího Strause, DrSc.

Vedoucí: prof. PhDr. Jiří STRAUS, DrSc.
Členové: Ing.  Gabriela Broncová, Ph.D.
Studenti: Marek Šimko (JS)
Šimon Šťastný (JS)
v závorce uvedení školitelé: JS = prof. Straus

Výběr témat závěrečných prací z posledních let:
  • Detekce povýstřelových zplodin v závislosti na vzdálenosti střelby
  • Vliv vybraných chemických látek na písemný projev
  • Identifikace vybraných chemických látek pomocí speciálně cvičených psů
  • Forenzní stomatologie – Identifikace osob podle stop zubů
  • Peroxidové výbušniny – bezkontaktní detekce a analýza
  • Vliv některých nemocí na molekulární složení lidského pachu
  • Použití nanotextilií o různém složení jako sorbentu pro odběr lidského pachu

Více o studiu na Ústavu analytické chemie zde

Aktualizováno: 4.4.2023 12:17, Autor: Dita Egertová

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi